Sportul – o necesitate sau o forma de relaxare?

Orice femeie, indiferent ca lucreaza in videochat sau nu, trebuie sa incerce sa aiba o viata cat mai activa, atat pentru sanatatea sa cat si pentru mentinerea imaginii sale.
Faci sport in fiecare zi, incerci sa mananci corect si simti ca nimic nu se intampla. Ce lipseste? Ei bine, nu exista un raport perfect intre obiceiurile sanatoase atunci cand vine vorba de obtinerea rezultatelor dorite. In timp ce puteti crede ca ati atins punctul de echilibru ai unei diete eficiente si al regimului de exercitii fizice, exista unii factori care ar putea sa va saboteze planul.

In primul rand, un antrenament excelent nu echivaleaza cu un numar de calorii pe care cei mai multi dintre cei care se antreneaza le consuma inutil. Acele gustari dinainte sau dupa antrenament nu sunt neaparat necesare daca nu aveti parte de un workout intens.

Pentru a evita pierderea tonusului muscular de la un antrenament cardio intens, este recomandat sa optati pentru antrenamente mai confortabile care sa nu presupuna un efort foarte mare, dar care sa fie la fel de eficiente. Mersul este o optiune foarte buna in acest caz.

Este important de asemenea sa gasiti un echilibru intre cardio si antrenamentele cu greutati. Un element al progresului in fitness pe care multe persoane tind sa il ignore este somnul. Pentru a va asigura ca va refaceti si puteti sa continuati sa va antrenati corespunzator, este important sa aveti un somn de calitate de cel putin 7 ore pe noapte.

Stresul este si el un factor care va submineaza activitatea si va impiedica sa va atingeti obiectivele. Acesta elibereaza hormonul cortizol in corp intr-o cantitate mult mai mare atunci cand sunteti stresati, ceea ce contribuie la cresterea in greutate. O atitudine relaxata este potrivita atunci cand va stabiliti un plan si vreti sa ajungeti sa atingeti forma mult dorita. Pe de alta parte, este important sa fiti realiste si sa nu va stabiliti obiective imposibil de realizat. Rabdarea si perseverenta isi vor spune cuvantul la momentul potrivit.

Nimic nu se intampla peste noapte, dar este important sa fiti atente la factorii care va pot ingreuna acest proces de ajunge care va promite o forma de invidiat.

Sfaturi utile