Cum diferentiem anunturile de angajare false de cele adevarate?

Ca in orice domeniu exista posibilitatea ca anumite firme sau persoane sa promoveze un loc de munca care de fapt nu exista, expuanndu-ne la anumite pericole si situatii neplacute. De aceea, in momentul in care luam decizia de a ne angaja in domeniul videochatului si optam pentru contactarea acestora prin intermediul internetului si nu avem o recomandare sigura, trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte, precum:

  1. Verifica firma angajatoare – Exista anunturi care nu ofera prea multe detalii despre activitatea acestora, promovand doar o anumita fraza pentru a atrage atentia celor care isi doresc sa lucreze sau sa-si schimbe locul de munca.
  2. Cat de actual este anuntul? Indiferent de marimea sau experienta companiei, aceasta se va preocupa de modul in care arata anuntul in mediul online, actualizandu-l constant, iar aparitia acestuia in primele pagini ale motoarelor de cautare este o siguranta a faptului ca investesc in calitatea serviciilor oferite.
  3. Site-ul studioului. Fie ca este vorba de domeniul videochatului sau orice alt domeniu, site-ul reprezinta cartea de vizita a unei echipe, modul in care arata acesta, cat de prietenos si usor de folosit reflecta interesul pe care il acorda studioul fiecarui detaliu pentru construirea unei imagini pozitive in mediul online.
  4. Cat de avantajoase sunt beneficiile? Nu exista un loc de munca care sa-ti promita o serie de beneficii fara a astepta ceva in schimb, iar daca responsabilitatile nu sunt incluse, atunci trebuie sa iei in considerare renuntarea in a aplica la postul respectiv.

Alte aspecte precum solicitarea unor plati in avans sau oferirea unor sume de bani fara a fi angajat nu sunt practici intalnite in momentul angajarii. Legalitatea activitatii desfasurate de studioul respectiv este confirmata in momentul in care ofera mai multe detalii, poti afla informatii usor despre acestia si iti ofera un contract de munca pe care il poti analiza in prealabil si implicit aspectele care tin de activitatea pe care o vei desfasura.

Sfaturi utile